top of page
20151101_145724.jpg

A Mauna Házban megrendezett rendszeres programok a fizikai, mentális, érzelmi és spirituális növekedést szolgálják. 

Szeretettel várunk a Mauna Ház alapítója, Ajiit által tartott elvonulásokon és JIAIDO táborokon,

illetve a meghívott oktatók által tartott változatos workshopokon. 

Szívesen látunk, ha szeretnéd megrendezni a saját programodat 

hasonló elvek és értékek mentén, a Mauna Házat használva helyszínként. 

Mauna Elvonulás

Mauna Elvonulás Ajiittal

2024. tavasz 

Ajiit rendszeresen tart elvonulásokat a Mauna Házban. Az elvonulások célja, hogy a hétköznapi élet rutinjától elszakadva intenzíven foglalkozhassunk önmagunk minél mélyebb megismerésével. Ajiit jelenléte és a megnyugtató környezet segít abban, hogy a test és az elme elcsendesedjen, és a figyelmet befelé irányíthassuk. A két nap során közelebb kerülünk a felfedezéshez, kik is vagyunk valójában azon a képen túl, amit magunkról ismerünk vagy hiszünk.  Ajiit iránymutatásával egyre  tisztábban kirajzolódik az út önmagunk felé.


Az elvonulások minden reggel JIAIDO mozgásmeditációval kezdődnek, hogy a figyelmet könnyebben az Itt és Most állapotába tudjuk hozni.  A Mauna Ház  békés környezete nagy segítséget nyújt az elcsendesedésben. Finom vegetáriánus ételeinket közösen készítjük el.

Dátumok: hamarosan

Helyszín: Mauna Ház, Szőlősgyörök

További információ Ajiitról és az elvonulásokról:

www.ajiit.net/elvonulas

20180715_104938.jpg
20180602_104909_001.jpg
20180715_115258.jpg
Jiaido Tábor

JIAIDO mozgásmeditáció tábor Ajiittal

2024. május

A JIAIDO mozgásmeditációs rendszer alapja a tudatos mozgás, légzés és érintés. A módszer a személyiség és a tudatosság fejlesztésének egyedi eszköze.

 

A JIAIDO nagyban támogatja egy kiegyensúlyozott, érett személyiség kialakulását és jelentős mértékben gazdagítja az egyéni képességek tárházát is egyben. Legyen szó a magabiztosság, az önbecsülés erősítéséről, a stresszkezelés képességének fejlesztéséről, kapcsolatteremtésről, önkifejezésről, viselkedésbeli problémák vagy élethelyzeti válságok kezeléséről - a JIAIDO a harmonikus, teljes élethez vezet el.

A módszer megalkotása során Ajiitot, az alapító mestert a zen, a kínai és japán belső harcművészetek ihlették. Minden egyes technika három elemet egyesít: a mozgást, a légzést és a figyelem összpontosítását - mindezt a tudatosság fejlesztése és az önmegismerés érdekében.

 

A tábor minden aktív gyakorló számára jó lehetőséget biztosít a már meglévő JIAIDO tudása elmélyítéséhez, függetlenül attól, hogy évek óta gyakorol vagy csak néhány hónapja. Alkalmat ad a JIAIDO valamennyi ágának kipróbálásához, melyre a heti rendszeres gyakorlások során nem mindig nyílik lehetőség. Az intenzív, többnapos gyakorlás során a módszer fejlesztő hatását testi, érzelmi és mentális szinten egyaránt érezni.

Dátum: 2024. május 

A tábor mindazon gyakorlók számára szól, akik legalább egy hónapja

(8 alkalom) gyakorolják a módszert a budapesti dojoban.

További információ: www.jiaido.org/tabor

Jiaido_logo_Hu_RGB.png
IMG_8726.JPG
20180714_074947.jpg
DSC_0846.JPG
dojo01_edited_edited.jpg
Meditáció workshop

Meditációs Hétvége
Dátum hamarosan

Szeretnéd megtapasztalni a belső békét és nyugalmat, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? 
A kétnapos worskhopon hatékony meditációs technikákat sajátíthatsz el, melyeket a hétköznapokban használva behozhatod a nyugalmat a mindennapi életedbe.

Valódi természetünk a csend, a hétköznapi tevékenységek közben mégis oly sok zaj vesz minket körül, hogy könnyen elfelejtjük a lényeget.
A kétnapos meditációs workshop lehetőséget teremt arra, hogy visszatalálj a csendbe, visszatalálj önmagadhoz.

A programról:

Pénteken 6 órakor érkezés, majd közös vacsora.
Este egy workshop indító beszélgetéssel és az 1. meditációs foglalkozással zárjuk a napot.

Szombat reggel mozgásmeditációval kezdünk, ahol aktív mozgással készítjük fel testünket-szellemünket az előttünk álló napra.
További 3 ülő meditációs foglalkozás vár aznap, ahol különböző technikákat ismerhetsz meg. Lépésről-lépésre kísérünk végig az egyes szakaszokon.

Vasárnap szintén mozgásmeditációval indítjuk a napot, majd egy délelőtti és egy délutáni foglalkozás során mélyítjük meditációs tapasztalatainkat.
A gyakorlatok végén megbeszéljük az élményeket, a felmerülő kérdéseket. Mindez azt támogatja, hogy otthon önállóan is tudj meditálni az elsajátított technikák alkalmazásával.
A program 16 órakor zárul.

Miben segít a meditáció?

 • Kitisztítja az elméből a felesleges gondolatokat

 • Növeli a tudatosságot a mindennapi életben

 • Segít megbirkózni a stresszel

 • Kiegyensúlyozott, pozitív lelkiállapothoz segít

 • Letisztult, rendezett gondolatmenetet eredményez

 • Fejleszti a figyelmet

 • Elősegíti az összetett problémák megoldásának képességét

 • Fejleszti az önfegyelmet

 • Fejleszti az önbizalmat, magabiztosságot

 • Türelmet és tiszteletet hoz önmagunk és mások felé

 • Széles és egyre mélyülő kapacitást hoz létre a szeretet adására és befogadására

 • Fejleszti az önbizalmat és a magabiztosságot

 • Növeli a kreativitás kibontakoztatásának képességét

IMG_3477 (4).JPG

Ghoneim Amani Pariya

Workshop vezető

Meditádió Worshop.png

Dátum: 2024. január 6-7. 

​Helyszín:  JIAIDO Akadémia, 1133, Budapest, Vág utca 19. 

​A program díja: 34.000 Ft

További részletek és jelentkezés:
www.jiaido.org/meditacio-workshop

Yalda Éj

A Fény Születésének Ünnepe

Yalda Éj

2024. december 21.

"A sötétséget az a felismerés oszlatja el, hogy nem választ el semmi a fénytől;
a Fény vagy maga."

                                                                                                                        Ajiit

Ajiit és a Mauna Ház közössége nevében szeretettel meghívunk a téli napforduló idején megrendezésre kerülő közös Yalda Éjszaka és Karácsonyi ünnepségre Budapesten, a JIAIDO Akadémián.

Az élet körforgásához szorosan kapcsolódó ünnep egy szép emlékeztető arra, hogy igaz természetünk, valódi lényegünk nem más, mint a fény.
A téli napforduló (december 21.) éjszakája a leghosszabb éjszaka az évben, mely után a nappalok hosszabbodni kezdenek és a sötétség órái rövidülnek. 
Yalda - mely szó szerint születést jelent - éjszakáján ősi perzsa hagyomány megünnepelni a fény születését, a Nap megújulását, a fény győzelmét a sötétség felett. A hagyomány szerint ezután bölcsesség és igazság árad szét a Földön. A korai keresztények Jézus születését ehhez a különleges éjszakához kötötték. 

Yalda-620x400.jpg

Yalda Éjszakáját és a Karácsonyt hasonló módon ünneplik meg szerte a világon: összegyűlik a család és a barátok, és finom ételekkel, történetek mesélésével, közös zenéléssel jó hangulatban teszik emlékezetessé az alkalmat. 

Untitled design.png

Az alkalom nagyszerű lehetőséget teremt meghitt beszélgetésekre,  nevetésre, közös zenélésre, kreatív önkifejezésre és az elcsendesedésre is.

Az ünneplés december 21-én 18:00 kor kezdődik, közös készülődéssel és ráhangolódással. Szeretettel várunk Téged, és barátaidat, családtagjaidat is!

Hogy még színesebb és különlegesebb legyen az este, arra kérünk, hogy hozz magaddal egy általad készített finomságot a vacsorára, amit szívesen megosztasz mindenkivel. 


Dátum: 2024. december 21., 18:00

Helyszín: JIAIDO Akadémia, 1133, Budapest, Vág utca 19. 

Ate wshop

Bodywork workshop - JIAIDO Ate

Az Ate a tudatos érintés művészete, melynek célja az érzelmi és mentális blokkok feloldása a szervezetben. A JIAIDO mozgásmeditáció részeként az Ate alapja a tudatos mozdulat, légzés és figyelem harmónikus összhangja.

Az Ate páros munka. A gyakorlók egymás testén dolgozva, azt mozgatva, érintve  megtanulnak nyitottan, figyelmesen kapcsolódni és kommunikálni egymással. Bár testmunkáról van szó, mégsem beszélhetünk masszázstechnikáról a szó hagyományos értelmében, hiszen a fizikai tünetek kezelése mindössze 20%-ban kap figyelmet. Az adó és a fogadó fél egyformán aktív résztvevők, a módszer kivitelezéséhez pedig egy nyitott és mély kapcsolat megteremtésére van szükség minden esetben. Emiatt nem soroljuk az Atét a különböző masszázstechnikák közé, ahol jellemzően a fogadó fél passzív.

 

A gyakorlás eredményeként a spirituális fejlődésünket is akadályozó érzelmi és mentális blokkok kioldódnak testünkből. Ezáltal a gyakorló gondolatai, beszéde és cselekedetei fokozatosan és visszafordíthatatlanul felvesznek egy tisztább minőséget. Az Ate fő célja a tudatosság fejlesztése.

Workshop vezető: Lengyel Krisztina (Nahid)

Dátum: 2024. január 20.

Helyszín:  JIAIDO Akadémia, 1133, Budapest, Vág utca 19. 

Nahid Ate.jpg

Lengyel Krisztina, Ate guide

IMG_1570.JPG
IMG_1591.JPG
Tánc wshop

Tánc workshop 

A tánc az önkifejezés fontos eszköze. A szabad tánc workshop során felébresztjük a kreatív energiáinkat azáltal, hogy hagyjuk a testünket szabadon mozdulni bármilyen zenére előre kitalált koreográfia és elvárások nélkül. 

A workshop nagyszerű lehetőség arra, hogy a meditatív állapotot aktív és örömteli módon megéljük. A tánc felszabadít a gondolkodó elme hatása alól és összekapcsol bennünket a lényünkkel. Tánc közben ugyanakkor megnyilvánul a testünkhöz való viszonyunk, és az önmagunkról alkotott képünk is: mennyire tartjuk magunkat gátlásosnak, merevnek, játékosnak, bátornak vagy bármilyen másnak. Ezek elengedése azáltal sikerülhet, hogy csak a zenére és a mozdulatainkra összpontosítunk. Elménk kiürül és egy felszabadult, önfeledt állapot jelenik meg, ami az Itt és a Most, a belső szabadság állapota. Tánc közben megélhetjük a teljes jelenlétet, mely az öröm és az életteliség kulcsa. 

Workshop vezető: Tasnády Fanni (Giti)

Dátum hamarosan

Giti.jpg

Tasnády Fanni (Giti) tánc tanár

37422437_1924889644198877_88026638754942
IMG_8713.JPG
Kerámia wshop

Kerámia workshop gyerekeknek

A kreativitás valódi természetünk megnyilvánulása. Alkotónak lenni azt jelenti, hogy szabadon játszunk az anyaggal, ötletekkel és formákkal, elvárások, személyes érdekek és félelem nélkül.

Manapság már nagyon sok mindent adhatunk készen gyermekünkek. Vagy megajándékozhatjuk annak örömével, hogy saját maga alkot valamit, ami fejlesztő hatású és táplálja az önfeledt játékosságot, kísérletezőkedvet!

A kerámia foglalkozással célunk, hogy a gyerekek kikapcsolódjanak, feltöltődjenek, megtapasztalják és erősítsék a kreativitásukat, amihez később is bármikor tudnak kapcsolódni.  

Az egy napos kerámia workshopon szeretettel várunk minden 7-12 év közötti gyermeket. Szülőként lehetőséged van a program ideje alatt a gyermekekkel a foglalkozásokon részt venni, de itt is hagyhatod Őt a program befejezéséig.

A kerámia workshopon való részvételhez előképzettségre nincsen szükség, az alapanyagokat, eszközöket a helyszínen biztosítjuk. Kérjük, hogy kényelmes ruhában érkezzetek.

Workshop vezető: Vas Judit (Huma)

Dátum hamarosan

SPP_0403.jpg

Vas Judit (Huma), workshop vezető

20180729_114325.jpg
20180825_162127.jpg
Méhész wshop

Méhészkedés workshop 

A méhek sokkal fontosabbak az életünkben, mint ahogy a legtöbb ember gondolná: nélkülük az élet nem lenne sokáig fenntartható a Földön, hiszen a méhek felelnek a legtöbb növény beporzásáért.

A méhek az állatvilág legszorgalmasabb munkásai; 1 kilogramm méz elkészítéséhez kb. 60.000-szer repülnek ki kaptárjaikból, hogy teli szívják gyomrukat édes virágnektárral. Ezt nem az ember kedvéért, hanem elsősorban jól szervezett társadalmuk fenntartásáért teszik.

Közösségükben mindenkinek megvan a saját feladata. Az élen az anya áll, aki kb. 5 évig él és naponta akár 3.000 petét is képes lerakni. Egy méhcsaládot kb. 60.000 dolgozó (lányok) és 1.000 here (fiúk) alkot. A herék feladata kizárólag az anyaméh megtermékenyítése. Az első 20 napban a fiatalabb méhek takarítanak és táplálják az utódokat, majd útnak indulnak, míg az idősebbek viaszt építenek, őrködnek a kijárónál. 

Minden méh tökéletesen tudja, mit kell tennie; nem agyalnak, nem teketóriáznak. Ha pl. egy lódarázs csapat által éri őket támadás, nem fújnak visszavonulót, még ha sok esélyük nincs is, s mégis félelem nélkül küzdenek, sérült társukat visszahúzzák a kijáróból, ha kell. Igazi összefogás tapasztalható, látható, érezhető, amely példamutató érték lehet az ember számára is.

Amennyiben szeretnél többet megtudni a méhek világáról, várunk szeretettel a Méhészkedés más szemmel c. workshop-unkon!

 

Dátum hamarosan!

044.JPG
047.JPG
IMG_3433.JPG
241770833_547869083188367_9118245075404435594_n.jpg
bottom of page