A Teljes Élet és Önfelfedezés Központja

A Mauna Házról

A Mauna Ház és közösségünk 2011-ben alakult, Ajiit spirituális tanító iránymutatásával.

A Teljes Élet és Önfelfedezés Központjaként célunk,

hogy a természettel harmóniában a tudatos élet művészetét gyakoroljuk,

és felfedezzük valódi természetünket az egyéni történetünk és személyiségünk mögött.

 

A Mauna Házban minden tevékenység valódi, mélyebb célja az, hogy a figyelmet a jelen pillanatra irányítsuk és ott is tartsuk. 

Ez a tudatos jelenlét a kulcs, hogy megszabaduljunk testi, mentális és érzelmi nehézségeinktől, amelyek gátolják, hogy szabadon, valódi természetünknek megfelelő módon éljünk. Ahogy egyre tudatosabbá válunk és egyre kevésbé kötnek le személyes problémáink, képesek leszünk felfedezni azt az egyetemes és mégis egyedülálló szépséget, ami mindannyiunkban ugyanúgy jelen van, és ami valójában az élet esszenciája. 

A közösségünk támogató környezetében lehetőség van megtanulni, hogyan alakítsunk ki egy új kapcsolatot saját magunkkal és másokkal, melynek alapjai a tiszta kommunikáció, a megosztás és az elfogadás. Ebben a nyitott térben össze tudunk kapcsolódni saját lényünkkel, így találva meg az örömöt a mindennapi tevékenységekben.

Ajiitról és a munkájáról ezen az oldalon olvashatsz többet:  www.ajiit.net.

A Mauna név

A "Mauna" szanszkrit nyelven azt jelenti: "csend". A Mauna 3 szinten gyakorolható: a beszédtől való teljes tartózkodás által, a kommunikáció valamennyi formájának – úgy, mint írásos üzenetek, gesztusok, fejmozgások – teljes mellőzésével, és a Maha Mauna, a belső csend, az elme nyugalma által. Ennek a belső csendnek az elérése a cél, hiszen ilyenkor együtt tudunk haladni az élet áramlásával. 

Természeti környezet

A természet fontos szerepet játszik a Mauna Ház életében. Nagy kertünk lehetővé teszi, hogy kísérletezzünk zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények termesztésével és megtermeljük ételeink alapanyagait. A farm állatainak gondozása felelősségvállalásra és szerető gondoskodásra tanít minket. A természet szépsége és nagylelkűsége tiszteletet ébreszt és egyre jobban értékeljük ajándékait.

A farmunkon vannak kutyák, kecskék, birkák, csirkék, galambok és méhek. Az állatok gondozása és a velük töltött idő örömteli, ugyanakkor felelősség vállalásra is késztet bennünket. Jelenlétük segít abban, hogy meglássuk a saját mintáinkat, amelyek tisztán megnyilvánulnak a velük való bánásmódunkban, ahogyan megérintjük, gondoskodunk róluk, legyen az szeretettel, félelemmel, aggodalommal vagy elvárásokkal teli. Ahogyan az állatokkal dolgozunk, egyre közelebbi kapcsolatot építünk ki velük és mindeközben saját magunkkal is. Természetes és ösztönös kapcsolatuk a környezetükkel,  társaikkal  és velünk emlékeztetnek az élet egyszerű szépségére.

A méhészkedés különleges helyet foglal el a farmunk életében. A méheket már az ókori kultúrákban is nagyra becsülték figyelemre méltó tulajdonságaikért.

 

A Mauna Ház termékei >>

 

Programok

A Mauna Házban rendszeresen tartott programok mindenki számára elérhetőek. Szeretettel várunk mindenkit az elvonulásokon, táborokon, és kézműves foglalkozásokon. 

A Mauna Ház programjai >>

Elvonuló Központ

A Mauna Ház nyugodt környezete kiválóan alkalmas magánrendezvények, kézműves-, jóga- és sporttáborok megrendezésére.

A ház egyszerre akár 20 fős csoportok befogadására alkalmas, kényelmes helyet biztosít a kültéri és beltéri programok lebonyolítására.

  • Tágas workshop - a művészetek és kézművesség számára

  • Nagy terem kiváló akusztikával - zenéléshez és éneklésre

  • Nagy füves terület és dojo (beltéri gyakorlóterem) - mozgásgyakorlatokhoz

  • Tatami, masszázságy és szék - body work gyakorlatokhoz

Kényelmes, négyágyas (2-2 emeletes ágy) szobák, nagy konyha és fürdőszoba áll a vendégek rendelkezésére. 

Az Elvonuló Központról >> 

Helyszín

A Mauna Ház  egy Balaton melletti kis faluban helyezkedik el. A környéken rengeteg szőlőskert és borház található, a Balaton pedig egy pár percnyi autóútra van, ezért ideális hely csoportos rendezvények szervezésére is.